Online meer resultaat?

Vraag de gratis website scan aan

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie of SEO in het kort is een belangrijk onderdeel van een succesvolle online marketing strategie. Google is veruit de grootste zoekmachine in Nederland en daarbuiten en wordt door het grootste deel van de bevolking gebruikt bij het zoeken op het internet. Maar ook Bing en Yahoo zijn relevante zoekmachines die veel gebruikt worden. Door de toenemende concurrentie op het internet is het steeds belangrijker geworden om websites te optimaliseren voor zoekmachines. Websites moeten vaak concurreren met duizenden andere websites om op de eerste pagina te komen. Slechts een magere 10% van alle zoekopdrachten komt verder dan de 1e pagina van de zoekresultaten. Om deze reden is het zo belangrijk om zoekmachine optimalisatie effectief in te zetten. Hoe hoger in de zoekresultaten een website staat, des te meer verkeer er naar de website zal komen.

Zoekmachines als Google kennen twee soorten zoekresultaten. Dit zijn namelijk de betaalde zoekresultaten die boven en onderaan de pagina staan en de organische zoekresultaten. Bij SEO draait het om beter zichtbaar te zijn in de (gratis) organische zoekresultaten. Dit bestaat uit een aantal aspecten namelijk de opbouw van een website. Zowel het design als de techniek erachter, het schrijven van zoekmachine vriendelijke webteksten en linkbuilding. Het is daarom belangrijk dat aan al deze factoren wordt gewerkt om hoog te scoren in Google. Dit kan vrij technisch zijn en het is daarom raadzaam dit uit te besteden. Wij kunnen voor u bepaalde analyses doen, de code van uw website verbeteren en volledige SEO strategieën uitwerken.

informatie aanvragen

Deel uw projectOnze aanpak voor zoekmachine optimalisatie

Een uitgebreide intake, diepgaande analyse en een SEO strategie op maat

seo strategie

Start van de zoekmachine optimalisatie campagne

Bij de start van een zoekmachine optimalisatie (SEO) campagne wordt er eerst een vrijblijvend adviesgesprek gevoerd. Hierbij evalueert een online marketeer uw website en spreekt uw doelstellingen met u door. In dit gesprek zullen wij u adviseren welke online marketing activiteiten u het beste kunt doen om het hoogste rendement te behalen. Vervolgens krijgt u een uitgebreide intake met een van onze projectleiders. Tijdens de intake van de zoekmachine optimalisatie campagne zullen wij uw bedrijf volledig in kaart proberen te brengen en kijken in hoeverre uw doelstellingen aansluiten bij uw huidige strategie. Vervolgens zullen wij een uitgebreide SEO audit doen. In deze audit analyseren wij o.a. de technische opbouw van uw website, webteksten en doen uitgebreid zoekterm en concurrentieonderzoek. Op basis van deze gegevens zullen wij vervolgens komen met een plan van aanpak voor de zoekmachine optimalisatie campagne.

Uitvoeren van de SEO campagne

Op basis van eerder gedane analyses zullen uw website optimaliseren. Het belangrijkste onderdeel hiervan is om webteksten te plaatsen met de juiste zoektermen. Een SEO copywriter zal vervolgens SEO teksten schrijven die niet alleen goed indexeerbaar zijn voor zoekmachines, maar ook voor de eindgebruiker lekker leesbaar zijn waardoor deze eerder geneigd zijn een product of dienst af te nemen. In de tussentijd nemen we de techniek onderhanden. Veel websites zijn namelijk technisch gezien niet goed opgebouwd voor zoekmachine optimalisatie. Eventueel kunnen wij specifieke SEO teksten ook plaatsen op nieuwe landingspagina’s die waarschijnlijk beter converteren en gaan conversie optimalisatie inzetten om het beste uit deze pagina’s te halen. Omdat zoekmachine optimalisatie niet iets is wat eenmalig gedaan kan worden zullen wij de campagne actief monitoren en maandelijks werken aan het optimaliseren van deze pagina’s.
zoekmachine optimalisatie

Hoe scoort uw website op SEO?

Vraag nu een gratis SEO scan aan

Wilt u weten hoe uw website scoort op zoekmachine optimalisatie. Vraag dan direct een gratis websitescan aan. Hierin analyseren wij uw website en ontvangt u geheel gratis een analyse rapport met verbeterpunten.

Wij geven u een vrijblijvend advies, zodat u uw doelstellingen realiseert en uw vindbaarheid verbetert.

Vraag direct aan


Tarieven zoekmachine optimalisatie

Wat kost een SEO campagne

Voor zoekmachine optimalisatie bieden wij relatief gunstig geprijsde producten aan. Wij hanteren een vast uurtarief van €65,- voor alle SEO campagnes. Hierbij hanteren wij een vast maandelijks tarief en verrekenen achteraf op basis van nacalculatie.


Zelf aan de slag met de SEO Audit

Ook kunt u zelf aan de slag met onze uitgebreide SEO audit. Hierin werken wij alle relevante analyses uit die u vervolgens zelf kunt uitwerken in uw strategie. Laat u dit liever aan ons over en wilt u een volledige SEO campagne. Vul dan onderstaand formulier in of neem telefonisch contact met ons op zodat wij de mogelijkheden voor een goede SEO campagne met u door kunnen nemen en een offerte op maat kunnen maken.
Audit aanvragen

295,-

SEO Audit

 • Snelheid meten
 • Mobiele prestaties
 • Code en scripts
 • Zoekvolumes
 • Webteksten
 • Gebruik tags
 • Interne link structuur
 • Externe link structuur
 • Lokale SEO
 • Controle op ruim 50 punten
 • Advies Google Adwords
Aanvragen

Gratis

SEO Scan

 • Snelheid meten
 • Mobiele prestaties
 • Code en scripts
 • Basis advies
Aanvragen

Haal meer uit uw website met online marketing

Laat u adviseren en ontdek hoe u meer uit uw website kunt halen met online marketing

Neem contact op met een van onze specialisten en laat u adviseren

website die werkt


Wat is technische zoekmachine optimalisatie?
Technische zoekmachine optimalisatie is het zodanig verbeteren van de code van de website dat deze makkelijk door de zoekrobots kan worden gelezen. Belangrijke factoren waar wij rekening mee houden is het gebruik van valide HTML code, de snelheid van de website en dan met name op mobiel, rich markup en de algehele SEO structuur.
Doen jullie aan linkbuilding?

Linkbuilding is het handmatig plaatsen van backlinks om zo hoger in de zoekresultaten te komen. Het willekeurig plaatsen van backlinks op niet verwante websites is een techniek uit het verleden die hedendaags eerder een negatief signaal geeft.

Relevante backlinks komen van websites die verwant aan die van u zijn. Deze links plaatsen kan vanuit ons oogpunt uitermate lastig te realiseren zijn omdat wij niet de (lokale) connecties in uw branche hebben. Waar mogelijk zullen wij dit natuurlijk wel doen maar de beste backlinks moeten verdiend worden. Dit doen wij door een SEO strategie uit de werken en aan de autoriteit van uw site te werken.

Schrijven jullie ook content?

Een belangrijk deel van de SEO strategie is het schrijven of optimaliseren van de content. Wij hebben een SEO copywriter in dienst die mooie teksten kan schrijven of de huidige content voor zoekmachines kan optimaliseren.

Omdat sommige teksten erg branche specifiek kunnen zijn hebben wij in veel gevallen wel uw input nodig. U kunt zelf (deels) teksten schrijven die wij vervolgens optimaliseren of onze copywriters instrueren wat in de tekst moet komen te staan.

Wat voor contracten hanteren jullie voor SEO?

Zoekmachine optimalisatie is een strategie die enige tijd in beslag neemt voordat deze effectief wordt. Na zo’n 6 maanden zouden de eerste effecten wel duidelijk moeten zijn. Daarom hanteren wij ook contracten met minimaal een looptijd van 6 maanden.

Op basis van een uitgebreide analyse kunnen wij een offerte opmaken. De kosten hiervan zullen wij vervolgens maandelijks aan u factureren. Mochten wij tegen het einde van de looptijd meer of minder tijd aan uw project hebben besteed dan zal dit op basis van nacalculatie worden verrekend. Na de looptijd van de eerste SEO campagne is meestal minder werk nodig. Hiervoor kan een vaste prijs voor een vast aantal uur per maand worden afgesproken. Dit kan vervolgens maandelijks worden opgezegd.

Wat kunt u verwachten van de SEO audit?

De SEO audit is een uitgebreide analyse van uw website en de huidige SEO strategie. Wij bieden deze met name aan voor bedrijven die willen weten of en hoe hun SEO strategie beter kan en dit zelf willen aanpakken. Daarnaast is de audit ook de basis die wij hanteren bij het uitvoeren van uw SEO campagnes.

Binnen de SEO audit zullen wij uw gehele website bekijken en toetsen op een groot aantal bekende factoren voor zoekmachine optimalisatie op gebied van techniek, concurrentie en de uitvoering van de huidige strategie. Dit werken wij vervolgens uit in een adviesrapport waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

Voortgang rapportages
U wilt natuurlijk graag weten wat de voortgang van uw SEO campagne is. Daarom ontvangt u maandelijks een rapport met de door ons uitgevoerde werkzaamheden en de prestaties van de website.