Biodom

compareall

Project Omschrijving

Voor Biodom moest er een website gemaakt worden voor de promotie en verkoop van pelletkachels. Dit voor de regionale dealer van Biodom.

De website moest eenvoudig te beheren zijn waardoor deze op basis van een thema met visuele builder is gebouwd maar met een op maat gemaakt design. De site zou zoveel mogelijk bestaan uit vooral statische pagina’s met een contactformulier. Verder moest er ook een dealer pagina gemaakt worden. Deze moest een Google Map krijgen met de locatie van de dealers.

Project Details

Klant Biodom
Datum December 2018
Werkzaamheden Webdevelopment
CMS WordPress
URL www.biodom.nl

zorgvergelijker

Uitdagende werkzaamheden

De website diende een overzicht te hebben met een Google Map met de locatie van de regionale dealers. Hiervoor is een backend optie gemaakt om dealers toe te voegen en deze moesten dynamisch in een Google Map geplaatst worden. Dit vereiste redelijk wat maatwerk en implementatie via de Google Geocode en Google maps API.

Relevante taken

  • Op maat gemaakt design maken in Photoshop
  • PSD naar WordPress converteren binnen het Avada Thema
  • Aanpassingen voor mobiele optimalisatie
  • Toevoegen van custom posts
  • Op maat gemaakt pagina template maken
  • Locatiegegevens ophalen via de Google Geocode API en die via de Google Maps API dynamisch op een map plaatsen
  • Implementatie Schema.org markup met productgegevens
  • Basis SEO

Hoe dit project verliep

Dit project ging vrij goed. Er was afgesproken een custom design te laten maken via een externe designer. Hierbij waren wel enige revisies nodig maar het eindresultaat zag er goed uit. De meeste pagina’s waren vrij eenvoudig te maken binnen de pagebuilder van Avada.

De dealer pagina vereiste wel het nodige maatwerk. Er werd via custom posts een backend optie toegevoegd om dealers toe te voegen. Om dit op de voorkant van de site te laten zien is een op maat gemaakt template gemaakt. Hier moest een Google Maps in komen met locatiegegevens. Dit vormde de grootste uitdaging gezien hier met twee API’s van Google gewerkt en data via Ajax opgehaald en vertoond worden.

Uitdagingen

Dit project werkte met de Geocode en Google Maps API. Hiervoor moest het nodige maatwerk gedaan worden om dit op een goede manier op de website te laten verschijnen terwijl de eenvoudig in het dashboard te bedienen is.

Wilt u ook een website als deze?

Neem contact met ons op en laat u adviseren

Neem contact op met een van onze specialisten en laat u adviseren