Online meer resultaat?

Vraag de gratis website scan aan

Google Adwords beheer uitbesteden

Google Adwords, het adverteerprogramma van Google is een vorm van Search Engine Advertising (SEA). Door het inzetten van advertenties op Google Adwords kunnen in een korte tijd veel potentiële klanten naar uw website worden getrokken. In tegenstelling tot de natuurlijke zoekresultaten kunnen uw advertenties gelijk hoog in Google komen te staan. Het beheer van deze campagnes kan echter complex zijn waardoor het verstandig is om het beheer van Google Adwords campagnes uit te besteden aan specialisten om zo het maximale rendement uit uw budget te halen. Wij werken uitsluitend met door Google gecertificeerde Adwords specialisten met een bewezen trackrecord in online adverteren. Wilt u Google Adwords beheer aan ons uitbesteden, dan kiest u er ook voor om het maximale uit uw Adwords campagne te halen. Het bereik van adverteren op Google en andere zoekmachines is enorm. Meer dan 90% van alle Nederlanders gebruikt Google dagelijks. Op mobiele apparaten is dit zelfs vrijwel iedereen. Met tekst en beeldadvertenties kunnen tevens ook advertenties worden vertoond buiten de omgeving van Google om (Display Netwerk). Het grote voordeel van adverteren op Google Adwords is dat bezoekers pas advertenties te zien krijgen wanneer ze specifiek naar uw diensten zoeken. Hierdoor wordt er efficiënt met het adverteerbudget omgegaan in tegenstelling tot offline media. Daarnaast is alles meetbaar en kunnen uw doelgroepen heel specifiek worden getarget.
informatie aanvragen

Informatie aanvragenGoogle Adwords beheer uitbesteden

Waarom adverteren met Google Adwords

Een website zonder traffic, is een website die niets op zal leveren. Met zoekoptimalisatie kunnen websites duurzaam hoger in de zoekresultaten komen. Het duurt echter vaak lang om een goede positie op te bouwen en er is vaak veel concurrentie op zoektermen met veel verkeer. Hierdoor zal uw website wellicht lager in de zoekresultaten staan en bezoekers mislopen. Door het inzetten van Google Adwords kan een website al vanaf de eerste dag bovenin de zoekresultaten staan en belangrijke pagina’s kunnen op een veel breder aantal zoekwoorden gevonden worden. Daarnaast biedt Adwords ook andere adverteermogelijkheden die uitermate geschikt zijn voor het opbouwen van Naams- of merkbekendheid en kunnen uw klanten in de gehele customer journey bereikt worden.

Google Adwords beheer uitbesteden?

Google Adwords beheer uitbesteden aan een professionele partij is sterk aan te raden. Een campagne starten is echter eenvoudig zelf te doen. Maar er komt meer bij kijken. Bereikt u bijvoorbeeld wel de juiste doelgroep, in welke fase in de customer journey zitten deze bezoekers en welke biedingen hanteert u in deze fasen? Als u ontevreden bent over de resultaten van uw huidige campagne of onvoldoende kennis heeft om dit zelf te doen, dan doet u er goed aan om het beheer van uw Google Adwords campagnes uit te besteden aan een partij die hierin gespecialiseerd is. Hiervoor werken wij uitsluitend met specialisten die een bewezen trackrecord hebben en gecertificeerd zijn voor Google Adwords. Wij zorgen ervoor dat uw Adwords campagne ingericht wordt en beheren de campagnes zodat er snel gestuurd kan worden bij veranderingen in de markt.
waarom google adwords uitbesteden
see think do care model

Bereik uw klanten in de gehele customer journey

Lang niet al uw bezoekers zullen direct uw product kopen of diensten afnemen. Wellicht zijn ze wel geïnteresseerd maar er nog niet klaar voor omdat ze nog aan het oriënteren zijn. Inzicht in welk gedeelte van de customer journey een klant bevindt, is natuurlijk essentieel in de biedstrategie van uw campagne. Om dit inzichtelijk te maken werken wij aan de hand van het “See, Think, Do, Care model”. Op basis van dit marketingmodel richten wij uw campagne in, passen advertenties en biedingen aan om het maximale resultaat te behalen.

Haalt u voldoende rendement uit Adwords?

Vraag nu de Adwords scan aan

Wilt u weten hoe uw huidige Adwords campagnes er voor staat en hoe wij deze zouden inrichten? Vraag dan de gratis Adwords scan aan.

Hierin analyseren wij uw Adwords campagnes en de bijhorende landingspagina’s en ontvangt u geheel gratis een rapport met hoe wij uw campagne in zouden richten.

* Uw Klant-ID vindt u rechtsboven in uw account

Vraag direct aan


Mogelijkheden van Google Adwords

Google biedt meer adverteermogelijkheden dan alleen tekstadvertenties

De meest voorkomende vorm van adverteren op Google is met tekstadvertenties. Deze advertenties staan boven en onder de (gratis) organische zoekresultaten in de zoekmachine. Het grote voordeel van dit type advertentie is dat deze slechts vertoond worden op het moment dat een bezoeker een zoekopdracht doet en dus geïnteresseerd is. Tekstadvertenties die goed getarget zijn, zullen daarom ook snel resulteren in een conversie. Google bepaalt de positie van een tekstadvertentie op basis van de relevantie van de advertentie (de kwaliteitscore) en het maximale bod. Een relevantere advertentie zal uiteindelijk hoger in de zoekresultaten staan, minder kosten en sneller tot een aanvraag of verkoop leiden, dan een minder relevante advertentie. Onze specialisten houden hier daarom ook uitgebreid rekening mee en weten heel goed wat ze moeten doen om het maximale rendement te behalen.
tekstadvertenties
Veruit de meeste bezoekers die op uw website komen verlaten de website voordat ze een belangrijke handeling doen. Wellicht zijn ze nog niet klaar om uw product te kopen of dienst af te nemen. Ze hebben interesse getoond en zijn wellicht geïnteresseerd in uw product. Door het inzetten van remarketing kunnen bezoekers die al met u bekend zijn, opnieuw bereikt worden. Omdat deze bezoekers al bekend met uw website zijn en terugkeren is de kans op een aanvraag of verkoop best groot. De campagnes die wij maken zijn specifiek aangepast op terugkerende bezoekers en worden vertoond in het Zoeknetwerk of in het Display Netwerk. Bij webshops zullen wij tevens dynamische remarketing inzetten waarbij wij de producten promoten waarnaar gezocht werd.
remarketing
Het Display Netwerk van Google is enorm groot. Dit netwerk bestaat uit miljoenen websites en apps die advertenties van Google vertonen en daarmee inkomsten binnenhalen. Door de enorme omvang is het bereik vrijwel onbeperkt groot en kunnen veel mensen uw merk zien of uw website bezoeken tegen veel lagere kosten per klik dan bij de advertenties in het zoeknetwerk. Het Display Netwerk is met name relevant bij het opbouwen van naamsbekendheid en werkt het beste in combinatie met tekstadvertenties. Binnen het Display Netwerk kan er vrij specifiek getarget worden op bepaalde doelgroepen. Dit kan bijvoorbeeld op basis van interesses of onderwerpen en demografische gegevens. Hierdoor kan u, uw doelgroep al vroeg in de customer journey bereiken. Door de reeds opgebouwde bekendheid met uw merk zullen de andere advertenties uiteindelijk ook meer opleveren.
google adwords display advertenties
Adwords biedt webshops met Google Shopping de mogelijkheid om te adverteren met productvermeldingen. Deze advertenties worden tijdens een zoekopdracht boven of naast de zoekresultaten vertoond. Hierbij kunnen bezoekers prijzen vergelijken tussen verschillende webwinkels als ze een product willen kopen. Dit type advertentie heeft gebruikelijk een zeer hoge conversie en is daardoor een effectieve manier van adverteren met hoge rendementen. Voor het opzetten van een Google Shopping campagne is een productfeed nodig. Dit is een Excel sheet die automatisch geüpdate wordt met daarin alle belangrijke productgegevens zoals productnaam, afbeeldingen en actuele prijzen. Voor de meeste webshop systemen zijn hier plugins voor beschikbaar die wij voor u kunnen installeren.

Tarieven

Adwords Basic

Vanaf 95,- p/m

Budget indicatie €500,-

Campagnebeheer voor kleine adverteerders

Adwords Essentials

Vanaf 195,- p/m

Budget indicatie €2.000,-

Campagnebeheer voor diverse uitgebreide(re) campagnes

Adwords Advanced

Vanaf 295,- p/m

Budget indicatie €3.500,-

Complexe campagnes en Google Shopping

Adwords Premium

Vanaf 495,- p/m

Budget indicatie €5.000,-

Complexe campagnes en Google Shopping

Haal meer uit uw website met online marketing

Laat u adviseren en ontdek hoe u meer uit uw website kunt halen met online marketing

Neem contact op met een van onze specialisten en laat u adviseren

website die werkt


Wat voor contracten hanteren jullie?
Wij hanteren een maand of een jaarcontract. Bij jaarcontracten rekenen wij echter geen vaste inrichtkosten en ontvangt u een korting op het maandbedrag. De contracten zijn na de looptijd met een opzegtermijn van een maand op te zeggen.
Wat kost een Adwords campagne?
Google Adwords werkt op basis van een veiling die gedaan wordt bij iedere zoekopdracht. Hierbij worden advertenties vertoont op basis van het maximale bod en de relevantie van de advertentie. Tussen verschillende branches en markten zit echter enorm veel verschil in de concurrentie en het ene product is meer waard dan het andere. Hierdoor liggen de kosten per klik voor Adwords ook enorm uit elkaar. Wat u uiteindelijk uitgeeft aan Adwords bepaalt u zelf. Vooraf aan de start van uw campagne zullen wij uw doelstellingen met u doorspreken. Aan de hand van uw doelstellingen kunnen wij een inschatting maken van het budget dat u nodig heeft om die doelstelling te realiseren.
Kan ik Adwords ook zelf doen?
Jazeker. U kunt eenvoudig zelf een Adwords campagne starten. Dit heeft Google zelf zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Het behalen van resultaat blijkt echter een stuk lastiger. Vaak zien wij dat onze klanten reeds een campagne hebben lopen die niet goed presteert. Dit komt vaak omdat te breed wordt geadverteerd en dat er geen rekening wordt gehouden met waar in de customer journey de bezoekers zich bevinden. Het uitbesteden van Google Adwords beheer is daarom sterk aan te raden en verdient zich snel terug. Zo bent u ervan verzekerd dat u het maximale resultaat behaald en dat er snel ingespeeld kan worden op veranderingen in de markt.
Wat houd Google Adwords beheer precies in?
Als u gaat Adverteren op Google kunt u zelf uw campagnes inrichten of dit uitbesteden aan een partij die zich hier dagelijks mee bezig houd. Als u Google Adwords door ons laat beheren zullen wij samen met u, door uw doelstellingen lopen en een adverteerstrategie op maat maken. Deze campagne richten wij vervolgens voor u in en houden deze bij. Regelmatig veranderen er zaken die relevant zijn voor het rendement van uw campagne. Denk hierbij aan seizoensinvloeden, veranderingen bij uw concurrenten of producten die u extra wilt promoten. Tijdens het beheer van uw campagne moeten daarom regelmatig aanpassingen gedaan worden om het gewenste resultaat te (blijven) behalen. Vaak kunnen Adwords campagnes ook erg complex zijn. Hierdoor is het zeker aan te raden om dit door gecertificeerde professionals te laten doen. Heeft u deze zelf niet in huis dan is het sterk aan te raden om het campagne beheer uit te besteden. Zo bent u ervan verzekerd dat u het maximale uit uw campagnes zult halen.
Wat zijn complexe Adwords campagnes?
Google Adwords biedt de mogelijkheid voor gepersonaliseerde advertenties of het targetten van mensen die al eerder uw website hebben bekeken. Bezoekers die bijvoorbeeld een aantal producten hebben bekeken maar niet het afrekenproces of aanvraagproces hebben doorlopen kunnen met gepersonaliseerde remarketing advertenties opnieuw worden bereikt. Dit kunnen bijvoorbeeld dynamische Display en Google Shopping advertenties zijn, met de producten die de bezoeker heeft bekeken of specifieke campagnes gericht op mensen die al met u bekend zijn of eerder bij u hebben gekocht. Het belangrijk om bezoekers in de gehele customer journey te bereiken. Hiervoor hanteren wij het door Google ontwikkelde “See, Think, Do, Care” marketingmodel. Bovenstaande strategie is daar een onderdeel van. Het inzichtelijk brengen in welke fase een bezoeker zich bevind is is natuurlijk essentieel om zo de biedingen daarop aan te passen. Het inrichten van dergelijke complexe campagnes vergt enige vaardigheid en het optimaliseren is ook wat lastiger dan bij simpele tekstadvertenties. Wij starten echter al vrij snel met dit soort campagnes omdat dit bijzonder goede manieren zijn om het resultaat te maximaliseren.
Geven jullie garanties op resultaten?
Dit kunnen wij helaas niet doen. Er zijn hiervoor een aantal redenen. Met het beheer van uw Adwords campagne zorgen wij ervoor dat de juiste bezoekers naar uw website komen. Maar als uw website niet goed aansluit op de behoeften van uw doelgroep, dan zullen deze bezoekers snel de website verlaten. Daarnaast hebben wij geen controle over de activiteiten van uw concurrenten en kan het zijn dat uw propositie onvoldoende onderscheidend is. Wij zullen u voor zover dat mogelijk is natuurlijk wel adviseren en zullen er alles aan doen om het maximale uit uw Adwords campagnes te halen.